Goobit Group utser Erika Eliasson till ny VD

2021-11-15
18:30

Styrelsen för Goobit Group AB har utsett Erika Eliasson till ny VD. Erika Eliasson har en väletablerad position inom svensk fintech, nära 20 års erfarenhet från finansmarknaden och bevisad erfarenhet av att bygga framgångsrika fintechföretag. Hon efterträder Pär Helgosson som sedan han tillträdde 2020 framgångsrikt har tagit bolaget till börsen.

”Erika Eliasson är helt rätt person att ta Goobit Group till nästa nivå. I april lämnade hon efter drygt fem år fintech-företaget Lendify där hon som vice VD hade en nyckelroll i att bygga ett miljardbolag. Hon har även en god förståelse för traditionell finans och att driva tillväxt i en regulatorisk miljö,” kommenterar Christian Ander, kryptoentreprenören som grundade Goobit Group 2012 och idag är dess styrelseordförande.

Erika Eliasson är ordförande för Swedish FinTech Association, senior advisor på Kreab, ordförande i Wellstreet Fintech Board, styrelsemedlem i Kameo AS, medlem i Realtid Advisory Board. Erika har en ekonomiemagisterexamen från Uppsala Universitet och har tidigare bland annat varit vice VD på Lendify, institutional sales på Evli Fonder och försäljningschef på Erik Penser Bank. Erika köper motsvarande 3% av bolagets aktier från Christian Ander/Blockchain AB och GBI Holding AB till priset 2,656 kr per aktie, vilket motsvarar genomsnittspriset under de senaste 30 handelsdagarna.

”Samhället och finansbranschen är under stor förändring och jag ser stora möjligheter att ta Goobit till nästa nivå. Vi har ännu bara sett början på de möjligheter som den dynamiska kryptoindustrin kan bidra till, och det är hissnande att tänka på att kryptoindustrin är där internet var i slutet av 90-talet. Jag ser väldigt mycket fram emot att få leda verksamheten i en spännande och expansiv fas,” kommenterar Erika Eliasson.

Erika Eliasson tillträder den 16 november och kommer att kvarstå i bolagets styrelse.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Ander, grundare och styrelseordförande, Goobit Group AB
christian.ander@goobit.se

Om Goobit
Goobit AB registrerades 2012, är ett av världens första, och Sveriges ledande kryptoväxlingsbolag. Bolaget erbjuder växlingstjänster av svenska kronor och euro till de digitala valutorna bitcoin och ether, och har hittills växlat över 1,9 miljarder kronor. Bolagets mest kända varumärken är BTCX Express och Standard BTCX. Goobit Group AB (publ) registrerades 2013 och är en koncern med verksamheter i de helägda dotterbolagen Goobit AB, Goobit Blocktech AB och Goobit Exchange AB. Goobit AB erbjuder sina tjänster till privatpersoner, företagskunder samt finansiella institut.

Bifogade filer