Goobit Group tecknar LOI med den digitala underhållnings- och mediaplattformen Azerion för leverans av AML-tjänster

2022-03-31
16:05

Goobit Group har idag tecknat avsiktsförklaring (LOI) med Azerion, en ledande digital plattform för underhållning och media som är noterad på Euronext Amsterdam, avseende leverans av Anti Money Laundering (AML) tjänster för digitala tillgångar. Avsikten med LOI:et är att Goobit Group blir exklusiv AML-partner till Azerion vilket ger Azerion tillgång till Goobits realtids AML-screening och AML-rapportering för digitala tillgångar.

LOI:et är ett viktigt led i Goobit Groups tjänsteutveckling för digitala tillgångar. AML-tjänsterna nyttjar Goobit Groups långa erfarenhet inom krypto och blockkedjeteknologi. Tjänsten kommer att erbjudas som SaaS-lösning och kommer även vara tillgänglig för för skapare av innehåll, handlare  och plattformar som vill säkerställa regelefterlevnad för digitala tillgångar.
 
”Som en pionjär inom krypto har jag under lång tid följt utvecklingen för digitala tillgångar. Jag är övertygad om att den kunskap vi byggt upp under de senaste tio åren gällande blockkedjor och AML kommer vara viktig i utvecklingen av framtidens NFT:er, gaming och e-sport,” säger Christian Ander, VD och grundare av Goobit Group.
 
”Azerion utvärderar noggrant sin väg in i denna nya industri. Ett samarbete med Goobit stärker vår säkerhet och gör det möjligt att erbjuda en ansvarsfull produkt till våra kunder,” säger Jurriaan van Teunenbroek, Vice President Gaming and Content, Azerion.
 
LOI:et förväntas resultera i ett formellt avtal som definierar omfång och implementering av samarbetet. Ett avtal är av strategisk betydelse för Goobit Group, men väntas inte ha någon betydande påverkan på Goobit Groups resultat på kort- eller medellång sikt.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Ander, VD, Goobit Group AB
Tel: +46 (0)70-292 1632
Email: christian.ander@goobit.se
 
Om Azerion
Azerion är en snabbt växande och ledande plattform för digital underhållning och media i Europa. Azerions integrerade plattform har teknologiska lösningar för att automatisera köp ch sälj av digitala annonser för mediaköpare och -säljare. Skapare av innehåll, digitala förläggare och annonsörer arbetar med Azerion för att nå miljontals människor över hela världen som spelar deras spel för att öka engagemang, lojalitet och e-handel. Azerion grundades 2014 av två holländska entreprenörer och har sedan dess växt snabbt genom både organisk och förvärvad tillväxt. Azerion har sitt huvudkontor i Amsterdam, Holland och är noterat på Euronext Amsterdam.
 
Om Goobit Group
Goobit AB registrerades 2012, är ett av världens första, och Sveriges ledande kryptoväxlingsbolag. Bolaget erbjuder växlingstjänster av svenska kronor och euro till de digitala valutorna bitcoin och ether, och har hittills växlat över 1,9 miljarder kronor. Bolagets mest kända varumärken är BTCX Express och Standard BTCX. Goobit Group AB (publ) registrerades 2013 och är en koncern med verksamheter i de helägda dotterbolagen Goobit AB, Goobit Blocktech AB och Goobit Exchange AB. Goobit AB riktar sig till privatpersoner, företagskunder samt finansiella institut. Goobits aktier är sedan 2021 listade på Nasdaq First North Growth Market med Eminova som Certified Adviser. Epost: adviser@eminova.se telefon: 08-68 42 11 10.

Bifogade filer