Goobit Group samarbetar med norska NBX om distribution av NBX Visa kreditkort med Bitcoin-kickback på den svenska marknaden.

2023-03-24
10:15

Goobit Group, Sveriges äldsta kryptobolag, har tecknat ett distributionsavtal med NBX, den ledande norgebaserade börsen för digitala tillgångar. Bolagen bildar en strategisk allians för att erbjuda NBX Visa-kreditkort till den svenska marknaden.

Kreditkortsprojektet, NBX Visa, är i slutskedet av produktionstestning för den norska marknaden. Efter att ha gått live i Norge är en lansering av kortet på den svenska marknaden ett naturlig nästa steg.

BTCX, kryptoväxlingstjänsten från Goobit Group, har under de senaste två åren betjänat över 75.000 unika kunder och har således en marknadsposition som dem till en attraktiv partner på den den svenska marknaden för NBX.

"-Jag är väldigt glad över möjligheten att samarbeta med BTCX och Goobit Group i Sverige. De har varit aktiva sedan 2012 och känner väl till denna marknad. Jag är väldigt säker på att detta avtal kommer att ha en betydande positiv inverkan på introduktionen av kortet till svenska marknaden." säger Stig Kjos-Mathisen - VD NBX

“-Detta partnerskap är ett viktigt steg för Goobit Group och en etapp på vår nordiska resa. Vi är mycket glada att samarbeta med NBX för att ta ett bitcoin cashback-VISA till den svenska marknaden. NBX är ett starkt och innovativt fintechföretag och en perfekt partner för oss. Vi ser många möjligheter för oss under kommande år.” säger Christian Ander, VD Goobit Group

NBX Visa-kreditkortet erbjuder användaren från 0,5 % till 4 % bitcoin cashback på köp. Lanseringen av kreditkortet är en game changer, eftersom det ger ett innovativt sätt för användare att tjäna Bitcoin medan de gör vardagliga inköp. Kortet är en betydelsefull möjlighet för NBX och Goobit Group/BTCX att attrahera kunder som letar efter ett enkelt och säkert sätt att involvera sig i möjligheterna kring kryptovaluta.

Goobit Group och NBX kommer att fortsätta utforska ytterligare strategiska och operativa synergier.

Länk till infosidan: https://bt.cx/sv/btcx-kort/

--------

Kontaktperson:
Christian Ander, VD Goobit Group - christian.ander@goobit.se
Certified Adviser:
Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | adviser@eminova.se

Om BTCX / Goobit Group
Goobit AB registrerades 2012, är ett av världens första, och Sveriges ledande kryptoväxlingsbolag. Bolaget erbjuder växlingstjänster av svenska kronor och euro till de virtuella valutorna Bitcoin och Ether, och har hittills växlat över 2,0 miljarder kronor. Bolagets mest kända varumärken är BTCX Express och Standard BTCX. Bolaget erbjuder utöver växling även tjänster inom anti-money laundering (AML) via AML Desk samt compliance för virtuella valutor och digitala tillgångar. Goobit Group AB (publ) registrerades 2013 och är en koncern med verksamheter i de helägda dotterbolagen Goobit AB, Goobit Blocktech AB och Goobit Exchange AB. Goobit AB riktar sig till privatpersoner, företagskunder samt finansiella institut.

För mer information, se Goobits hemsida www.goobit.se

Bifogade filer